Inspiration til Grønne Restauranter

2017

Inspiration til Grønne Restauranter 2017

I Inspiration til Grønne Restauranter gør vi en dyd ud af at give tidsaktuel inspiration og viden om grøn køkkendrift ved vores netværksmøder. I 2017 har vi blandt andet emner som nudging, branding og sundhed på dagsordenen - se appetizer for 2017 her

Mødedatoer i 2017:

Tirsdag den 7. marts - se programmet her

Onsdag den 3. maj - se programmet her

Tirsdag den 13. juni - se programmet her

Torsdag den 21. september - se programmet her

Onsdag den 15. november

Er du også er interesseret så kontakt: Jette Ebbekær Thomsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 61 14 72 24. 

 

Livlig debat på årets andet sidste møde

itgr 21 09 2017

Der var livlig debat, da vi mødtes til årets andet sidste møde i Inspiration til Grønne Restauranter. På programmet var tovholder for mad-samarbejdet – 'En del af Herslev', Tina Unger, der fortalte om den økologiske og cirkulære produktion mellem tre producenter. Ebbe Korsgaard fra Beyond Coffee fortalte om deres forretning, der er baseret på indhentet kaffegrums, der bliver til østershat-produktion. Ebbe efterlyste aftagere af deres restprodukt, så produktionen bliver endnu mere cirkulær og helt uden restaffald. Anders Riemann, Nordic Harvest, rundede af og gav os et kig ind i en kontroversiel grøntsagsproduktion i vand med hjælp fra solenergi - måske fremtidens produktion? Vi glæder os til at følge udviklingen. Mødet blev evalueret til 4,6 ud af 5. Se programmet - se billeder og omtale på FB

 

Når økologi, sundhed og klima afspejles på tallerkenen

Så fik vi skudt 4. sæson i Inspiration til Grønne Restauranter i gang. Et måltid mad, der på én gang er både sundt, klimavenligt og økologisk. Det er hverken svært eller dyrt, og det giver så meget mening både fagligt, kulinarisk og samfundsmæssigt. Med to super spændende indlæg fra Mette Toftegaard Rasmussen, Hotel- og Restaurantskolen og Birte Brorson, faglig køkkenrådgiver fik vi sat spot på dagens emne. Mødet blev evalueret til 4,8 ud af 5. Se programmet - se billeder og omtale på FB

 


2016

Der var fokus på energi på årets sidste møde

Vi fik rundet Inspiration til Grønne Restauranter 2016 af med maner på årets femte og sidste møde. Vi satte fokus på energi, og der var talrige eksempler på køkkener, som reducerer deres el- og vandregning med 10, 20 og op til 35% på adfærd og apparater. Mange apparater kan oveni købet tilbagebetales på 1-2 år. Herudover fortalte Københavns Kommune om Bæredygtig Bundlinje, som vi anbefaler at tage et kig på. Et lærerigt møde som blev evalueret til 4,7 ud af 5. Se programmet - se billeder og omtale på FB

 

Vi besøgte Energicenter Voldparken

Stemningen var god og der var masser af spørgsmål på årets fjerde møde i Inspiration til Grønne Restauranter, hvor vi havde fokus på Lokal fødevareproduktion - urban farming. Mikkel Stensgaard tog os med på kredsløbsrejsen, det giver mening af producere lokalt. Og Martin Pihl fortalte om glæden ved nærheden til egenproduktion, som dog langt fra kan dække køkkenets daglige behov. Mødet blev overordnet evalueret til 4,7 ud af 5. Se programmet - se billeder og omtale på FB

 

Temaet var affald, da vi besøgte Miljløstyrelsen

De danske produktionskøkkener producerer store mængder affald. Derfor var affald og madspild på dagsordenen til årets tredje møde i Inspiration til Grønne Restauranter. Vi besøgte Miljøstyrelsen, vis budskab til restauranter og kantiner er, at genanvende og forebygge at affald opstår ved at producere og forbruge med færre ressourcer. Og Anne Wedel fra Jespers Torvekøkken delte deres erfaringer med REFOOD-ordningen. Der var også flere gode tiltag blandt netværkets grønne køkkener, som bl.a. har investeret i nye affaldskværne, retænkt portionsanretninger, og indført goodybags og et refill-koncept. Mødet fik en samlet evaluering på 4,5 ud af 5. Se programmet - se billeder og omtale på FB

 

Vi havde udbud og indkøb på dagsordenen hos Miljømærkning Danmark 

På årets andet møde i Inspiration til Grønne Restauranter stillede vi skarpt på grønne indkøb og udbud. Rikke Drejer og Ingrid Elmedal fra Miljømærkning Danmark gav et spændende indblik i potentialerne ved at bruge miljømærker i udbud og indkøb, mens Majken A. Torpe fra Cheval Blanc, delte ud af sine erfaringer med at opnå svanemærket kantinedrift og vinde udbud på Gladsaxe Rådhus. Deltagerne fik også gode input fra Henrik Lyngsø Christensen, KEN storkøkken, der viste konkrete eksempler på, hvordan du kan være på forkant i indkøbssituationen i forhold til energieffektivt køkkenudstyr. Mødet blev evalueret til 4,7 ud af 5. Se programmet - se billeder og omtale på FB

 

Inspiration til Grønne Restauranter kom godt fra start

Mere end 30 engagerede deltagere var mødt op til årets første møde i Inspiration til Grønne Restauranter. Der var livlig debat om mødets tema: økologi versus bæredygtighed, hvor inputtene blev leveret af levende og inspirerende oplægsholdere: Per Kølster, formand for Økologisk, Birte Brorson, køkkenfaglig rådgiver og Franziska Weiland, Nordic Brand & Sustainability Manager, Unilever. Mødet fik en overordnet evaluering på 4,5 ud af 5.  Se programmet – se billeder og omtale på FB

 


2015

Tak for i år - Inspiration til Grønne Restauranter

På årets sidste møde i Inspiration til Grønne Restauranter satte vi fokus på: Selvforsynende restaurant - vision eller virkelighed? Virkelighed, hvis det står til Søren Buchleitner, indehaver af Tribeca NV og Mikkel Stensgaard fra BIOARK, der er på vej med projekt 'Plantagen'. Vi fik et inspirende oplæg om, hvordan det er muligt at producere egne afgrøder lige midt i byen. Lotte Kjærgaard fra Københavns Kommune fortalte om, hvordan kommunens nye vision 'Fællesskab København', understøtter initiativer som 'Plantagen'... Mødet blev overordnet evalueret til 4,5 ud af 5 mulige. Se programmet her

Flere køkkener og leverandører har tilkendegivet, at de er interesseret i at fortsætte i 2016 - vil du også være med? Så kontakt Jette Ebbekær Thomsen på 61 14 72 24. Vi glæder os til at præsentere invitationen til 2016 primo december - glæd dig.

 

Vi besøgte Miljømærkning Danmark på fjerde møde

Der var fokus på Svanens kriterier for miljømærkning af kantinedrift, og hvordan de efterleves i praksis - på årets fjerde møde i Inspiration til Grønne Restauranter. To spændende oplæg fra hhv. Ingrid Elmedal, Miljømærkning Danmark - og kantinechef i Portland Towers Jesper Nøhr & Ann Katrine Andersen, ISS, fik varmet godt op under deltagerne og deres spørgelyst.

Henrik Lyngsø Christensen fra KEN storkøkken sluttede mødet af med, at præsentere de seneste modeller af el- og vandbesparende køkkenmaskiner. Og der er mange penge at hente! Overordnet blev mødet evalueret til 4,8 ud af 5.

Se programmet her - Se billeder fra arrangementet her

 

Inspiration til Grønne Restauranter besøgte KLS Grafisk Hus på årets tredje møde

Flaget var hejst, da vi mødtes til årets tredje møde i Inspiration til Grønne Restauranter. Dels fordi mødets vært KLS Grafisk Hus den 4. maj trykkede på knappen for tryk af Nordeuropas første cradletocradle certificerede tryksag, og dels fordi en anden af netværkets medlemmer - Cheval Blanc Servicerestauranter - dagen i forvejen havde modtaget miljøministerens pris 'Virksomheder Uden Affald'. Seje indsatser fra begge virksomheder, tillykke.


På mødet havde vi fokus på affald og ressourcer - lige fra cirkulær økonomi, affaldslovgivning og praktiske løsninger vedrørende kværne til bioaffald. Et spændende møde med engagerede deltagere. Samlet set blev mødet evalueret til 4,6 ud af 5 - af deltagerne. Se programmet her

 

Besøg på Christiansborg på andet møde i Inspiration til Grønne Restauranter

Spændende besøg hos Folketingets formand for miljøudvalget, Lone Loklindt. Med udgangspunkt i Ressourcestrategien ll var der livlig debat blandt deltagerne. Der var fokus på nogle af de udfordringer som restauranter og køkkener møder i hverdagen, som følge af de lovgivningsmæssige rammer. Lone vil følge op, hvor det er muligt. Deltagerne evaluerede mødet til 4,7 ud af 5. Se programmet her - se billederne fra arrangementet her

 

Årets første møde i Inspiration til Grønne Restauranter

Med en peptalk fra Selina Juul fik vi skudt Inspiration til Grønne Restauranter i gang. Mere end 25 engagerede deltagere var mødt op - og Unilevers lokaler dannede en god ramme om mødet. Temaet var madspild og det skabte stor debat i grupperne om fremtidige tiltag til glæde for restauranternes forretning. Deltagerne evaluerede mødet til 4,7 ud af 5. Se programmet her - se billeder fra arrangementet her.

Se invitationen til restauranter/køkkener 2015 her / Se invitationen til leverandører 2015 her


2014

Vi holdt fire møder i 2014. På møderne blev deltagerne taget med i et helikopterperspektiv for at få inspiration til hverdagens (små) handlinger. Det er Frederiksberg og Københavns kommuner i samarbejde med groconsult, der har oprettet Grønne Restauranter i Kbh./Frb. Se invitationen til netværket her

Årets fjerde og sidste møde blev holdt tirsdag den 25. november på Christiansborg. Her var deltagerne inviteret til møde hos formanden for Folketingets miljøudvalg, Lone Loklindt. Læs invitationen her.

Tirsdag den 23. september holdt vi tredje møde i Inspiration til Grønne Restauranter hos Mielcke & Hurtigkarl på Frb.
På mødet blev deltagerne præsenteret for Sticks’n’Sushi erfaringer med Smart Flex – et energiledelsessystem, som er implementeret i samarbejde med DONG Energy. Herudover fortalte Event Manager, Trine Nielsen, fra Mielcke & Hurtigkarl fortælle om deres arbejde med at få skabt en business case for deres indsats for bæredygtighed... Læs programmet her.

Netværkets andet møde blev holdt tirsdag den 24. juni Læs programmet her.

Mere end 40 deltog i kick-off møde - onsdag den 21. maj
På mødet blev gæsterne introduceret for de øvrige deltagere, præsenteret for politiske visioner, konkrete handlinger, grøn omstilling og de gode historier. Vi så i fællesskab frem mod de kommende møder i 2014. Læs invitationen til kick-off mødet her

Til kick-off mødet var der en bred repræsentation af: Restauratører og leverandører; kommunale medarbejdere inden for miljø, affald og erhverv; Danmarks Restauranter og Caféer (DRC); Forsyningsselskaber; Økologisk Landsforening; Sharing Copenhagen i anledning af at København er European Green Capital i 2014; presse m.fl.

Læs her artiklen om to af de tilmeldte virksomheder til netværket – Sokkelund og Cofoco – samt tre politikere fra Kbh./Frb.


Foreløbig er følgende tilmeldt Inspiration til Grønne Restauranter:

Restauranter:
• Cock's & Cows
• Cheval Blanc
Servicerestauranter
• Simply Cooking
• Codan
• Kantinen i 3F - Kbh. V
• Skodsborg Kurhotel
• Madhuset Substans
• Rub & Stub
• Restaurant Marina Furesøbad
• Kantinen på Fredensborg
Rådhus
• Køkkenet i Venligbohuset
på Vesterbro

Leverandører:
• Unilever
• Miljømærkning Danmark
• KEN storkøkken
• Staples
• Emil Blauert, WNEAT & Martin
Bregnballe, Nordic Foodworks

Links til leverandører

 

 

 

 

 

Nyhedsbreve

Tilmeld dig et eller flere af vores nyhedsbreve her.
Inspiration til Grønne Restauranter
Kommuner
groconsult nyt
Please wait
groconsult | Skjulhøj Allé 32 | 2720 Vanløse | M: 61 14 72 24 | jette@groconsult.dk | CVR nr.: 33569556